latinica  ћирилица
29/09/2020 |  18:58 ⇒ 19:44 | Autor: SRNA

Odigrana memorijalna utakmica "Sjećanje na dr Milana Јelića" (FOTO)

Selekcija Područnog fudbalskog saveza Banjaluka pobjednik je memorijalne utakmice "Sjećanje na dr Milana Јelića", odigrane u Modriči povodom 13 godina od smrti tadašnjeg predsjednika Republike Srpske Milana Јelića.
Memorijalna utakmica "Sjećanje na dr Milana Јelića" - Foto: RTRS
Memorijalna utakmica "Sjećanje na dr Milana Јelića"Foto: RTRS

Selekcija PFS Banjaluka u utakmici odigranoj danas na stadionu "Dr Milan Јelić" savladala je selekciju PFS Doboj rezultatom 4:1.

Pehar pobjedničkoj selekciji uručio je ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.

- Milan Јelić obilježio je svoj život velikim rezultatima. Njegova posebna ljubav bio je sport, prije svih fudbal u kome kao predsjednik Fudbalskog saveza Repbulike Srpske i Fudbalskog saveza BiH uspostavio dobre sportske odnose - rekao je Đokić.

Memorijalna utakmica "Sjećanje na dr Milana Јelića" (foto: RTRS)

 

Predsjednik Fudbalskog kluba "Alfa Modriča" Petar Јelić, sin Milana Јelića, rekao je da je cilj memorijala da igrom i fer-plej nadmetanjem mladi sportisti i sportski radnici još jednom odaju poštu Milanu Јeliću.

On je naveo da su u odnosu na prethodne memorijale, na kojima je učestvovao veliki broj ekipa iz Republike Srpske, FBiH i susjednih zemalja, ove godine pozvane dvije ekipe iz Republike Srpske.

- Memorijalni turnir je tradicionalan i vjerujem da će narednih godina biti povoljni uslovi da Modriča ponovo ugostiti stotine mladih fudbalera - rekao je Petar Јelić.