latinica  ћирилица
29/09/2020 |  19:12 ⇒ 20:25 | Autor: RTRS

Opština Srebrenica okreće se sve više turističkim potencijalima (VIDEO)

Nacionalni park Drina, koji se nalazi na području Srebrenice, zajedno sa Banjom Guber trebalo bi da postane nosilac turističkog razvoja ovog kraja. Razvoj seoskog turizma na ovom prostoru, ribolov i splavarenje daju dodatne šanse za razvoj srebreničke opštine.
Srebrenica turizam - Foto: RTRS
Srebrenica turizamFoto: RTRS

Netaknuta priroda, kanjon, zelena boja rijeke Drine i riblji fond - osvojiće vas čim dođete u Srednje Podrinje. U sve ovo se uvjerio i naš proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić, član zlatne generacije . Zahvaljujući radu nevladinog sektora organizovao je poribljavanje jezera Perućac i rijeke Drine ribom mladicom.

- Krenuo sam sa mladim zaljubljenicima sa prirodno matematičkog fakulteta. Za nekoliko godina ubacili smo 45.000 komada mladice. Ovo nema nigdje - kaže proslavljeni srpski odbojkaš Vanja Grbić.

Osim prirodnih ljepota, postojanje turističke infrstrukture, ali prije svega smještajnih kapaciteta uz rijeku Drinu, vikendica, vajata, bungalova preduslov je za razvoj turizma. Јedan takav objekat u vlasništvu je bračnog para Lukić.

Opština Srebrenica počela je nekoliko infrastrukturnih projekata na uspostavljanju turističke infrastrukture. Jedan od njih je pristanište za čamce u Petriči kod Srebrenice.

- Ovo će ujedno biti i pristaniste velike regate - rekao je Dragić Glišić, potpredjednik SO Srebrenica.

Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica, naglašava značaj turističkih kapaciteta opštine.

- Ovo je samo jedan od načina kako unaprijediti turizam. Imamo i jezero koje ćemo u budućnosti promovisati koji će omogućiti dolazak ljudi - poručio je Grujičić.

Blizina arheološkog lokaliteta Rimski grad u Skelanima, zajedno sa Bajinom Baštom i Tarom u Srbiji upotpunjuje ponudu za buduće domaće i strane posjetioce ovog kraja .