latinica  ћирилица
01/10/2020 |  13:24 ⇒ 19:58 | Autor: RTRS

Cvijanović: U narednom periodu važan projekat zaštite oralnog zdravlja (FOTO/VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da i dalje treba planski raditi na jačanju svijesti i unapređenju usluga kada je riječ o zaštiti oralnog zdravlja stanovništva, posebno djece.
Cvijanović u posjeti "Dentalnoj klinici" - Foto: SRNA
Cvijanović u posjeti "Dentalnoj klinici"Foto: SRNA

Cvijanović je rekla da je danas, u okviru posjete Specijalističkom centru "Dentalna klinika" Medicinskog fakulteta u Banjaluci, razgovarano o implementaciji veoma važnog projekta zaštite oralnog zdravlja trudnica i djece predškolskog uzrasta u Republici Srpskoj, koji će u narednom periodu zajednički realizovati Medicinski fakulteti u Banjaluci i Foči.

- Ovo je jedan od uspješnih pokušaja da napravimo prve korake na tom planu i dođemo do tog cilja - rekla je Cvijanović.

Specijalističkom centru "Dentalna klinika" Medicinskog fakulteta u Banjaluci pošle godine donirana je oprema finansirana iz budžeta predsjednika Republike Srpske.

Za te namjene izdvojeno je oko 100.000 KM s ciljem poboljšanja uslova rada ovog centra i unapređenja oralnog zdravlja stanovništva.

Cvijanović je danas istakla da "Dentalna klinika" izgleda odlično, da je otvorena da primi svakoga, te da je osoblje posvećeno svom poslu.

Ona je ocijenila da je pomenuti projekat, koji je podržala, na ispravan način realizovan, te podsjetila da su i Domu zdravlja Banjaluka bila obezbijeđena sredstva iz budžeta predsjednika Republike za nabavku slične opreme.

Cvijanović je izrazila zadovoljstvo što je "Dentalna klinika" jedna od ustanova koje uspijevaju da se internacionalizuju i postanu privlačne za specijalizante iz drugih zemalja.

- I to je bio jedan od ciljeva i mislim da ćemo to razvijati i u narednom periodu - rekla je ona.

      Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Zadovoljstvo mi je što smo danas, u okviru posjete Specijalističkom centru "Dentalna klinika" Medicinskog fakulteta u Banjoj Luci, razgovarali o implementaciji jednog veoma važnog projekta. Riječ je o projektu zaštite oralnog zdravlja trudnica i djece predškolskog uzrasta u Republici Srpskoj, koji će u narednom periodu zajednički realizovati medicinski fakulteti u Banjoj Luci i Foči.

Objava koju deli Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic) dana 1. Okt 2020. u 3:16 PDT

Dekan Medicinskog fakulteta u Banjaluci Ranko Škrbić podsjetio je da je uz pomoć donacije predsjednice Srpske adaptiran prostor u Klinici za zaštitu oralnog zdravlja djece, odnosno nabavljene su stomatološke stolice i dodatna oprema.

- U tom prostoru naši specijalisti, ljekari i nastavni kadar svakodnevno rade na planu zdravstvene zaštite djece. Ova ustanova je vodeća kada je riječ o edukaciji kadra, odnosno specijalizanata iz Srpske, ali i Federacije BiH - rekao je Škrbić.