latinica  ћирилица
13/10/2020 |  09:01 ⇒ 09:44 | Autor: sputniknews.com

Političari moraju da dokažu stručnost

Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je danas da nije ostalo još mnogo vremena za formiranje vlade i da bi ona trebalo da bude formirana do 10. ili 11. novembra.
Zdravko Krivokapić (foto:agencije) -
Zdravko Krivokapić (foto:agencije)

- Nemamo mnogo vremena, trebalo bi da formiramo novu vladu i uhvatimo se u koštac a novim problemima - rekao je Krivokapić u onlajn uključenju za Televiziju Prva.

Na pitanje da li će novu Vladu činiti eksperti, on je rekao da je nemoguće u "našem ambijentu formirati potpuno ekspertsku Vladu", ali i da će političari koji budu bili u njoj morati da pokažu stručnost.

Govoreći o sektoru bezbjednosti, Krivokapić je rekao da će predložiti kompetentnog profesionalca da bude ne čelu tog sektora.

Kada je u pitanju Zakon o slobodi vjeroispovijesti, Krivokapić je naveo da želi da ga veže za institucionalno djelovanje.

- To znači da će prva aktivnost nove Vlade biti posvećena analizi tog zakona i kako da ga približimo zadovoljstvu svih zainteresovanih strana. Da li će to biti izmjena samo spornih članova ili donošenje novog zakona, zavisi od dogovora svih strana - rekao je Krivokapić.

Na pitanje da li je moguće da nova Vlada povuče priznanje samoproglašenog Kosova, Krivokapić je rekao da je potpisanim sporazumom stavljen moratorijum na tu temu i da ljudi koji su ga potpisali treba da se drže svog potpisa.