latinica  ћирилица
13/10/2020 |  12:35 ⇒ 12:49 | Autor: B92

Piksi: Srbija će se plasirati na EP

Legendarni Dragan Stojković Piksi vjeruje da će se Srbija plasirati na Evropsko prvenstvo.
 - Foto: TANЈUG
Foto: TANЈUG

Orlovi su u polufinalu baraža pobijedili Norvešku u Oslu, pa ih sada očekuje duel sa Škotskom u Beogradu 12. novembra.

Škotska je, sa druge strane, savladala Izrael poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca.

- Nismo bili na Evropskom prvenstvu od 2000. godine. To je previše za zemlju kao što je naša - rekao je Piksi, prenosi britanski Daily Record.

- Vjerujem da imamo mnogo tehnički izuzetnih fudbalera. Zaslužujemo da budemo u društvu najboljih igrača svijeta. Protiv Norveške smo bili taktički sigurni i igrali smo na veoma visokom nivou. Mogli smo – ne, trebalo je – da pobijedimo sa pet golova razlike. Dominirali smo od početka protiv ekipe za koju se pričalo da će nas lako pobijediti - objasnio je Stojković.

Piksi, koji je za reprezentaciju Јugoslavije nastupio 85 puta, pohvalio je i selektora Ljubišu Tumbakovića.

- Tumbaković zaslužuje sve pohvale na svijetu za svoju taktiku i sistem koji je koristio. Bilo je i njihovih navijača na stadionu, ali oni su ubrzo ućutali kada su shvatili šta se dešava - priča Piksi.

Legendarni as vjeruje da će Srbija bez problema savladati Škotsku.

- Znam da ćemo se dobro pripremiti za Škotsku i ukazati im poštovanje. Ali, budimo iskreni, bolji smo od njih i to ćemo dokazati na terenu - kaže Piksi i zaključuje:

- Ako budemo igrali kao što smo u Oslu – "masakriraćemo" ih. Najbitnije je da navijači budu zadovoljni i da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo - završio je Stojković.