latinica  ћирилица
14/10/2020 |  08:09 ⇒ 08:10 | Autor: srpskainfo.com

Tumbaković: Ispunili smo cilj u oktobarskom ciklusu

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković u kratkim crtama najavio je meč protiv Turske u Ligi nacija pošto velikog interesovanja tamošnjih medija nije bilo.
Ljubiša Tumbaković (foto: FSS) -
Ljubiša Tumbaković (foto: FSS)

Tako je FS Srbije objavio, uz opasku da je Tumbaković dobio nikada manji broj pitanja.

A prvo je bilo kakva će biti reakcija "orlova" poslije slabog starta drugog izdanja Lige nacija.

- U ovom oktobarskom ciklusu smo imali prioritet, a to je plasman u finale baraža za plasman na EURO i mi smo taj cilj ostvarili. Na okupljanje smo doveli 30-tak igrača, u dogovoru sa klubovima neke igrače smo oslobodili, a bez obzira na stanje na tabeli učinićemo sve da ostvarimo dobar rezultat - rekao je selektor Srbije.

Tumbaković je potom govorio šta su prioriteti srpskog nacionalnog tima trenutno.

- Mi nemamo najbolji rezultat u Ligi nacija, a već sam rekao šta nam je bio prioritet u septembarskom i oktobarskom ciklusu. Igrali smo u Oslu jako zahtjevnu utakmicu, a Liga nacija sada nema tu dimenziju kao u prethodnom ciklusu. Imamo sjajne igrače, ima ih i selekcija Turske, ali vidite da sve to nije garancija da možete biti prvi ili drugi na tabeli - naveo je Tumbaković.

Posljednje pitanje bilo je od koga prijeti najveća opasnost u timu Turske.

– Ima ih više, Turska ima sjajne pojedince, obratićemo pažnju na sve igrače, ali ako bi sada otkrio plan ne bi bilo dobro -  zaključio je Tumbaković.

Predrag Rajković je dobio samo jedno pitanje – koja su očekivanja?

- Kao i u svakom meču, mi ćemo da idemo na pobjedu. Znamo da će biti teško, ali daćemo svoj maksimum i vidjećemo kako će biti -  kratak je bio čuvar mreže Remsa.

Utakmica se igra večeras od 20.45 na stadionu Turk Telekom.