latinica  ћирилица
28/10/2020 |  20:04 ⇒ 20:42 | Autor: RTS

Narodna skupština izabrala novu Vladu Srbije (FOTO/VIDEO)

Poslanici Narodne skupštine izabrali su novu Vladu Srbije, na čijem je čelu Ana Brnabić koja ima 21 resor i dva ministarstva bez portfelja.
Ana Brnabić - Foto: TANЈUG
Ana BrnabićFoto: TANЈUG

Za izbor nove Vlade glasalo je 227 narodnih poslanika. Protiv je glasalo pet poslanika, uzdržanih nije bilo, dok je odsutnih bilo 16.

Premijerka i članovi Vlade položili su zakletvu.

Nova vlada ima 21 ministarstvo i dva bez portfelja, a više od 50 odsto članova novog kabineta su žene.

Ana Brnabić izložila je ranije danas ekspoze pred poslanicima i istakla šest ciljeva nove Vlade: dalja borba protiv virusa korona i jačanje zdravstva, očuvanje vitalnih interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, borba protiv organizovanog kriminala, očuvanje nezavisnosti Srbije, unapređenje vladavine prava i sprovođenje reformi i dalje ekonomsko jačanje zemlje.

      View this post on Instagram

U ime građana Republike Srpske i u svoje ime upućujem Vam iskrene čestitke povodom izbora za predsjednicu Vlade Republike Srbije. Uvjerena sam da ćete, zajedno sa ministrima u novoizabranoj Vladi Republike Srbije, nastaviti da vodite odgovornu i politiku kontinuiteta, koja će Srbiji obezbijediti dalji ekonomski i sveukupni razvoj. Za Republiku Srpsku i njene građane od izuzetne je važnosti snažna i prosperitetna Srbija, kao regionalni lider i nezaobilazni faktor mira i stabilnosti. S obzirom na naše čvrste veze u svim oblastima, od političkih i ekonomskih, do kulturnih i institucionalnih, želim i ovom prilikom da istaknem snažnu opredijeljenost za stalno unapređenje i razvoj sveukupnih odnosa Republike Srpske i Republike Srbije. Uz iskreno uvjerenje da će Republika Srbija uspješno nastaviti put reformi, kao i dalju afirmaciju, kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu, srdačno Vas pozdravljam i želim mnogo uspjeha u budućem radu.

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic) on Oct 28, 2020 at 12:29pm PDT