latinica  ћирилица
31/10/2020 |  19:47 ⇒ 23:00 | Autor: RTRS

Varjača umjesto lopte - mladi kuvar iz Srpske o kojem priča Evropa (VIDEO)

Luka Lukić iz Donjih Podgradaca kod Gradiške, dvanaestogodišnjem je kuvar iz Republike Srpske, o kome priča cijela Evropa.
Luka Lukić - Foto: RTRS
Luka LukićFoto: RTRS

Luka ima 12 godina i vrsan je kuvar. Već kao devetogodišnjak je pobijedio u jednom kulinarskom takmičarskom šou u Njemačkoj, ali ne svog vršnjaka već kuvara kome je to profesija.

- Sam saam pekao prase, pogaču spremao salate i druge specijalitete - priča Luka.

I dok njegovi vršnjaci ganjaju loptu, ili provode vrijeme igrajući igrice, Luka usavršava svoj meni. Najčešće voli da sprema sač, ili i svinjske kotlete u sosu od gljiva. Nas je iznenadio jednim italijanskim jelom.

I da, Lukina pizza i jeste za prste polizati. Fore i fazone krade od mame koja je takođe kuvarica, a prostora ima koliko hoće u kuhinji njihovog vlastitog restorana. Ukoliko sve bude po planu Luka će nakon OŠ u Srpskoj, srednju pohađati u Njemačkoj.

- Naravno da ćemo ga podržati...On se kao mali šunjao oko nas po kuhinji i danas voli da eksperimentiše - rekla je Milijana Lukić, majka dvanaestogidšnjeg kuvara Luke.

Luka jeste čudo od djeteta i već sada zna da će se školovati za siguran posao s varjačom i tignjem u ruci, a ne za biro rada jer ne mogu svi biti pravnici i ekonomisti.