latinica  ћирилица
01/11/2020 |  09:30 ⇒ 15:04 | Autor: SRNA

Gagoviću uručeno priznanje "Kruna razvoja privrede"

Načelniku opštine Trnovo Dragomiru Gagoviću uručeno je priznanje "Kruna razvoja privrede" koju dodjeljuje kompanija LRC.
Trnovo - Foto: RTRS
TrnovoFoto: RTRS

Prema analitičkim podacima kompanije LRC, opština Trnovo ispunila je sve kriterijume Projekta "Gradovi, opštine/biznis" u kategoriji malih opština.

Gagović je rekao Srni da je na osnovu završnih finansijskih izvještaja ova opština u protekle četiri godine ostvarila znatan rast prihoda, zaposlenih, izvoza i rast firmi.

- U prošloj godini smo, u odnosu na 2018. godinu, ostvarili rast prihoda od 17 odsto, porast izvoza za 25 odsto i za tri odsto više zaposlenih - rekao je Gagović i dodao da je jedna kompanija sa područja opštine Trnovo svrstana u bonitetno pouzdane kompanije u BiH.

On je naveo je od 2018. do 2020. godine na području ove opštine realizovano 39 projekata, započeta izgradnja javne rasvjete u još nekim ulicama i naseljima za šta će biti utrošeno oko 46.000 KM i izgradnja vodovoda na Јahorini za šta je planirano 24.570 KM.

- Od početka godine smo, između ostalog, u Mjesnoj zajednici Kijevo izgradili vodovodnu mrežu, asfaltirali lokalne puteve, uradili javnu rasvjetu u naselju Turbe-Kijevo, te prema ambulanti u Kijevu, završili izgradnju fiskulturne sale, rekonstruisali most prema Presjenici, radili na izgradnji saobraćajnice na Јahorini u šta smo uložili 43.875 KM - pojasnio je Gagović.

On je naveo da opština Trnovo kroz različite grantove dodjeljuje pomoć iz budžeta za osnovno obrazovanje, zdravstvo, planinarska društva, turističke organizacije, Udruženju lovaca, sportskim klubovima, udruženjima dobrovoljnih davalaca krvi, udruženjima penzionera, invalida i slijepih i slabovidih lica, kao i Crvenom krstu u ovoj opštini.

- Dodjeljujemo i stimulacije za vjenčanja, rođenje djeteta, polazak djece u školu, đačke karte, studentske stipendije, poljoprivredu i socijalno ugroženim porodicama - rekao je Gagović.

LRC je bonitetna kuća koja na području BiH radi od 2000. godine i bavi se praćenjem rada kompanija koje posluju u čitavoj BiH.