latinica  ћирилица
01/11/2020 |  17:47 ⇒ 17:47 | Autor: RTRS

Bijeljinski "UNSU" pobjednik "Zvornik opena 2020"

U Zvorniku je održan šesti po redu međunarodni karate turnir "Zvornik open 2020". Nadmetalo se 170 takmičara iz 18 klubova iz Srpske, FBiH, Srbije i Crne Gore, u katama i borbama, pojedinačno i ekipno, a najuspješniji su bili karatisti bijeljinskog karate kluba "UNSU".
Karate - Foto: RTRS
KarateFoto: RTRS

Drugo mjesto u generalnom plasmanu pripalo je karate klubu " Šampioni" iz Banje Koviljače, a treći su karatistima karate kluba "Želja ipon" iz Srebrenice.

Za najuspješnijeg takmičara proglašen je Mihajlo Mitrić iz karate kluba "Srpski soko" Zvornik, a najuspješnija takmičarka je Zvorničanka Kristna Marjanović iz karate kluba "Sensei".

Ovogodišnje takmičenje održano je uz poštovanje svih propisanih mjera, vodilo se računa o dezinfekciji, držanju socijalne distance i da u svakom trenutku u dvorani ne bude više od 50 takmičara. Potrudili smo se da budemo dobri domaćini istakao je predsjednik Organizacionog odbora turnira Vojin Marjanović.

- S obzirom da je sport desetkovan pandemijom virusa korona, evo u jako teškim uslovima po teški put mi ne prekidamo tradiciju i organizujemo šesti „Zvornik open 2020“ u znatno manjem obimu i što se tiče masovnosti i svega drugog. U Zvorniku su generalno borilački sportovi dosta uspješni, al eto mi što se tiče karatea trudimo se da naš dio posla odradimo što je bolje moguće - poručio je Marjanović.

Iako je održano u specifičnim uslovima, kvalitet prezentovanja vještine i borilačkih sposobnosti bio je na zavidnom nivou i ljubiteljima karatea omogućio da se upoznaju sa sportskim nadama Srpske i regiona. Istovremeno, samo održavanje turnira ima ogroman značaj, rekao je potpredsjednik Karate saveza Srpske Goran Ivković.

- Iz razloga što bez ovih aktivnosti, došli smo u situaciju da djeca gube volju za treningom. Sprovodimo kalendarske aktivnosti kolko toliko je moguće u ovim mjerama. I za sad mi to uspjevamo. Održali smo nekoliko tih prvenstava, nekoliko turnira i nije bilo nikakvih problema. Ispoštovali smo procedure, ispoštovali mjere - istakao je Ivković.

Generalni pokrovitelji ovogodišnjeg "Zvornik opena 2020" bili su kabinet predsjednika Republike Srpske, Ministarstvo porodice omladine i sporta Srpske, Ministarstvo civilnih poslova i Grad Zvornik.