latinica  ћирилица
11/11/2020 |  09:47 ⇒ 14:29 | Autor: SRNA

Dodik: Ruska gazeta svjedok i horničar svih važnijih događaja

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je danas glavnom uredniku Ruske gazete Vladislavu Froninu i svim zaposlenima 30. rođendan ovog, jednog od vodećih ruskih dnevnih listova.
Milorad Dodik - Foto: TANЈUG
Milorad DodikFoto: TANЈUG

- Ruska gazeta je u proteklih 30 godina bila neizbježni svjedok i hroničar svih događaja u Rusiji i svijetu. Ovaj vodeći ruski dnevni list uvijek je krasila i krasi odgovorna i profesionalna novinarska riječ i objektivno izvještavanje javnosti - istakao je Dodik.

On je naglasio da je ovaj ruski dnevnik poseban doprinos dao objektivnim izvještavanjem dopisnika Ruske gazete iz Republike Srpske i BiH, jer su bili objektivni i vjerni istini, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

- Želim Vam da nastavite na Vašem putu istinitog izvještavanja javnosti i da napredujete i zadržite svoj profesionalni nivo. Posebno sam Vam zahvalan što ste Vašim izvještavanjem doprinijeli još bliskijim odnosima dva bratska naroda srpskog i ruskog - naveo je Dodik u čestitki.

Dnevni list Ruska gazeta, koji je zvanični list Vlade Ruske Federacije i čiji je dnevni tiraž više od 200.000 primjeraka, danas obilježava tri decenije postojanja.