latinica  ћирилица
17/11/2020 |  09:08 ⇒ 21:47 | Autor: RTS

Partizan dočekuje Uniks

Košarkaši Partizana od 20.30 dočekuju ekipu Uniksa u utakmici 8. kola Evrokupa. Crno-bijeli će u hali "Ranko Žeravica" igrati protiv ekipe iz Kazanja, što će biti premijera novog trenera Saša Filipovskog na evro sceni.
Košarka  (ilustracija) -
Košarka (ilustracija)

Filipovski je preuzeo tim prije desetak dana posle otkaza Vladu Šćepanoviću i ostvario dva trijumfa, ali ga sada čeka najteži zadatak.

Zbog problema Huventuda i Venecije sa virusom korona, Partizanu su odloženi mečevi 6. i 7. kola, pa današnji duel dočekuje sa činkom od dve pobjede i tri poraza.

- Nemamo mnogo vremena za odmor i sada je trenutak kada treba biti najpametniji. Najvažnija će biti energija. Imamo tri utakmice u sedam dana, sa mnogo jakim protivnicima. Prvi na redu je Uniks, koji ima veliki individualni kvalitet i zato će biti važno da imamo visoku koncentraciju i da se pametno spremamo za svakog protivnika – jednog po jednog - izjavio je Filipovski za klupski sajt.

Plejmejker Nemanja Gordić ističe da je bitno da timski zaustave rivala.

- Iako znamo raspored, sva pažnja nam je usmjerena ka prvom sljedećem rivalu. Ekipu Uniksa čine jako dobri igrači i veliki broj njih ima puno poena u svojim rukama. Mi ih moramo zaustaviti timski, uz maksimalnu energiju tokom svih 40 minuta. Veoma je važno da od početka utakmice, od prve lopte, budemo 100 posto koncentrisani i da kroz igru koja nam više odgovara pravimo rezultat - rekao je Gordić.

Nakon meča sa Uniksom, košarkaši Partizana će utakmicu 6. kola protiv Huventuda odigrati već u četvrtak, a serija teških mečeva biće kompletirana 23. novembra, kada crno-bijeli dočekuju Crvenu zvezdu u ABA ligi.