latinica  ћирилица
06/01/2021 |  15:44 ⇒ 15:44 | Autor: SRNA

Beogradska filharmonija poklanja "Novogodišnju muzičku bajku"

Beogradska filharmonija će sutra, na Božić, najmlađoj publici pokloniti "Novogodišnju muzičku bajku", čija će onlajn premijera biti na Јutjub kanalu.
Beogradska filharmonija - Foto: Novosti.rs
Beogradska filharmonijaFoto: Novosti.rs

Premijera je zakazana za 12.00 časova.

Članovima filharmonije će se pridružiti i direktor Ivan Tasovac, koji kao pijanista ima specijalnu ulogu u ovoj priči.

Tasovac je rekao da je iz filharmonijske kuhinje nastala prelijepa priča o muzici, ljubavi i drugarstvu, saopšteno je iz Beogradske filharmonije.

- Mnogo smo se zabavljali dok smo je stvarali, nadamo se da će je voljeti i naši mali drugari. Sa željom da im uljepšamo prazničnu atmosferu, poručujemo da jedva čekamo da ih vidimo ponovo, glasne i nasmijane u Beogradskoj filharmoniji - rekao je Tasovac.

Autori muzičke bajke su violistkinje Tamara Marinković Tomić i Slavica Perić, prepoznatljiva lica edukativnih programa Beogradske filharmonije, koje su i naratori priče o Muzikogradu, u kojem se sakupljaju specijalne muzičke želje i pripremaju pokloni za svu djecu svijeta.

Glavni junaci priče su Djed Mraz, u tumačenju Ivana Tasovca, koji treba irvasa Đuru, odnosno Aleksandra Radulovića, da nauči da svira klavir.

U muzičkoj bajci mališani će moći da čuju numere Mocarta i Betovena, ali i mnogo zvučnih efekata koje proizvodi perkusionista Aleksandar Radulović.