latinica  ћирилица
09/01/2021 |  15:20 ⇒ 15:49 | Autor: SRNA

Vučević: Srbija i Srpska su jedna kuća sa dvoja vrata

Čestitku povodom Dana Republike Srpske danas je uputio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je istakao da su Srbija i Srpska u kulturnom i identitetskom smislu jedna kuća sa dvoja vrata i da njihovi odnosi nikada nisu bili bolji
Miloš Vučević - Foto: RTS
Miloš VučevićFoto: RTS

Vučević je dodao da samo u Novom Sadu danas studira oko 7.000 studenata iz Srpske.

- Sa obe strane Drine su upravo mladi, koji su najvažnija spona među državama, ti koji će sutra biti spremni da vode kompanije, opštine, države, da budu uspješni ljudi u svakom pogledu - naveo je Vučević.

Gradonačelnik Novog Sada je poželio da mladi sa obje strane Drine ostanu u svojim gradovima i državama, da se ne raseljavaju širom svijeta.

- Neka nam se mladi ne raseljavaju širom svijeta, već da pomognu svojim znanjem države iz kojih su ponikli, jer samo oni, novom energijom i snagom, garantuju dalji razvoj i napredak svojih sredina - dodao je on.

Vučević je poručio da je dijeljenje srpskog naroda po raznim osnovama danas daleka prošlost.

- Srpski narod je vijekovima dijeljen, ali to je danas konačno daleka prošlost i to zahvaljujući zajedničkim zalaganjem Aleksandra Vučića i Milorada Dodika. Odnosi Srbije i Republike Srpske nikada nisu bili bolji. Živjela Srbija, živjela Srpska! - naveo je Vučević u čestitki koju je objavio na "Instagramu".