latinica  ћирилица
14/01/2021 |  19:16 ⇒ 15/01/2021 | 07:52 | Autor: RTRS

Sedmi slučaj paljenja automobila u Trebinju, počinilac nepoznat (VIDEO)

U Trebinju još jedna paljevina automobila. To je drugi takav slučaj od početka ove godine, a sedmi u posljednjih šest mjeseci. Nijedan slučaj još nije rasvijetljen. Zbog toga je danas vanredno zasjedao Forum za bezbjednost zajednice Grada Trebinja.
U Trebinju izbio požar na automobilu "pasat" - Foto: SRNA
U Trebinju izbio požar na automobilu "pasat"Foto: SRNA

Rano jutros, oko četiri sata, izgorio je “pasat“ pred porodičnom kućom u naselju Vinogradi. Samo devet dana ranije slična slika - takođe zapaljen automobil u istom naselju, a u prošloj godini pet takvih nerješenih slučajeva. Iz policije tvrde da intenzivno rade na otkrivanju počinilaca.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Policijska uprava Trebinje i trebinjsko Okružno javno tužilaštvo preduzeće sve radnje kako bi paljevine automobila u ovom gradu bile razotkrivene, izjavio je danas načelnik te uprave Siniša Laketa.

On je ocijenio zadovoljavajućim stanje bezbjednosti na području Trebinja, istakavši da se većina građana osjeća bezbjedno.

- Ljudi koji su oštećeni ovim djelima su pošteni ljudi, vrijedni građani. Pozvao bih sve koji imaju podatke koji nam mogu pomoći u radu da to prijave na broj 122 ili Policijskoj upravi Trebinje - rekao je Laketa novinarima.

Da li nešto povezuje sve ove slučajeve, iz policije ne žele da otkriju, navodno u cilju istrage. Pozivaju građane na sradnju: da ustupe snimke video-nadzora ili bilo kakve informacije ako ih imaju.

Treba da imamo povjerenja u policiju, ali moramo biti i zabrinuti zbog ovakvih slučajeva, smatra gradonačelnnik Mirko Ćurić. Neko ovakvim postupcima želi da uznemiri građane, a nije isključena ni politička pozadina, rekao je.

- Žrtve su čestiti, pošteni ljudi. Nema razloga za paniku, ali sa pet ovakvih slučajeva u prošloj godini i dva u ovoj, situacija nije optimistična - dodao je Ćurić.

Puka je sreća da posljednja paljevina nije imala još gore posljedice, jer je plamen lako mogao da zahvati i kuću i okolne objekte. Nalaz uviđaja je pokazao da je korištena zapaljiva tečnost, a materijalnai tragovi su upućeni na vještačenje.