latinica  ћирилица
25/01/2021 |  15:35 ⇒ 19:39 | Autor: SRNA

Stambeni kontejneri za Kozarsku Dubicu

Opštini Kozarska Dubica, koja je pretrpjela značajnu materijalnu štetu u nedavnom zemljotresu, sutra će biti upućena četiri stambena kontejnera, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.
Stambeni kontejneri - Foto: SRNA
Stambeni kontejneriFoto: SRNA

U saopštenju se navodi da su iz budžetske rezerve predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića uplaćena tri stambena kontejnera, dok je jedan stambeni kontejner donacija kompanije iz Republike Srpske koja ih i proizvodi.

- Stambeni kontejneri, koji su namijenjeni za ugrožene stanovnike Kozarske Dubice, ispunjavaju sve standarde za stanovanje /opremljeni su krevetima, dušecima, mini kuhinjom, grijalicama/ i uslove energetske efikasnosti - navodi se u saopštenju.

Vlada Republike Srpske uplatila 400.000 KM novčane pomoći opštinama koje su pretrpjele značajnu materijalnu štetu u nedavnom zemljotresu, od čega opštini Kozarska Dubica 100.000 KM i 300.000 KM opštini Kostajnica.

- Premijer Višković je iz sredstava budžetske rezerve predsjednika Vlade uplatio tri kontejnera za ugrožene stanovnike opštine Kostajnica kao vid privremenog smještaja - navodi se u saopštenju.