latinica  ћирилица
19/02/2021 |  14:20 ⇒ 14:20 | Autor: SRNA

Beograd i ovog aprila polazna tačka trke Beograd-Banjaluka

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je danas da će Beograd i ovog aprila biti polazna tačka tradicionalne međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka.
Međunarodna biciklistička trka Beograd-Banjaluka - Foto: RTRS
Međunarodna biciklistička trka Beograd-BanjalukaFoto: RTRS

- Međunarodna biciklistička trka Beograd-Banjaluka veoma je važna sportska manifestacija za naša dva grada, u kojima žive pripadnici istog naroda. Osim u sportskom, ova trka je veoma značajna u privrednom i ekonomskom smislu, zbog svog međunarodnog karaktera - rekao je Radojičić.

On je istakao da je Beograd uz Banjaluku jedna od najvažnijih karika ove trke koja godinama okuplja vrhunske bicikliste i da će i ovog aprila biti polazna tačka biciklističkog karavana koji će okupiti ekipe poput tima Bardijani-CSF-Faicane i Voster ATS, saopštio je medija tim trke Beograd-Banjaluka.

Radojičić je podsjetio i da biciklizam izuzetno doprinosi promociji zdravog stila života, a to je jedan od velikih izazova savremenog života.

On je istakao da je Beograd u prethodnim godinama značajna sredstva uložio u izgradnju biciklističkih staza.

- U ovom trenutku imamo 100 kilometara biciklističkih staza, što je jedan odsto ukupnog učešća u javnom saobraćaju u Beogradu, a strategija grada je da se taj procenat poveća - rekao je Radojičić.