latinica  ћирилица
02/04/2021 |  09:03 ⇒ 10:10 | Autor: RTRS

Miljanović: Dan policije Srpske bez tradicionalnih aktivnosti zbog pandemije (VIDEO)

Povodom Dana policije Republike Srpske ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač i direktor policije Srpske Siniša Kostrešević uručiće zlatni i srebrni znak policije institucijama i organizacionim jedinicama koje su pokazali visok stepen profesionalnosti u obavljanju svojih poslova u proteklih godinu dana.
Mirna Miljanović - Foto: RTRS
Mirna MiljanovićFoto: RTRS

Iako zbog pandemije virusa korona Dan policije Republike Srpske ove godine neće biti obilježen tradicionalnim aktivnostima, pripadnici MUP-a Srpske nisu htjeli da odustanu od akcije dobrovoljnog darivanja krvi.

- Skoro 500 pripadnika se odazvalo na ovu akciju i na to smo posebno ponosni - istakla je načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.

Miljanovićeva je istakla da je protekla godina dana za sve bio period pun izazova, pa tako i za policajce. Nažalost, pandemija je pogodila i redove policije Republike Srpske.

- U proteklih godinu imali smo, nažalost, šest smrtnih slučajeva od posljedica virusa korona u našim redovima – rekla je Miljanovićeva.

Na Dan policije Republike Srpske biće položeni vijenci ispred spomenika kod zgrade MUP-a na Starčevici i održan parastos u znak sjećanja na njih. To je i dan kada je osnovana Specijalna brigada policije, i zato će se obići i spomen soba i odaće se pošta tim ljudima koji su stradali.

Povezane vijesti:

Obilježavanje Dana policije; Zlatni znak za UKC Srpske i PU Banjaluka