latinica  ћирилица
05/06/2021 |  11:11 | Autor: SRNA

SIPA: Zaprimljeno 37 prijava sa korisnim informacijama

Službenici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH u maju su na telefonskoj liniji "Krimolovci" i putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela registrovali ukupno 390 prijava, od kojih 37 sa korisnim informacijama.

Na telefonskoj liniji "Krimolovci" registrovano je ukupno 299 poziva, od kojih je 17 bilo sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja, saopšteno je iz Sipe.

Putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela zaprimljena je ukupno 91 prijava, od kojih je 20 sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na krivična djela u vezi sa drogom, krijumčarenjem oružja, zloupotrebom službenog položaja, privrednim kriminalom i ostalim krivičnim djelima.

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem "Krimolovaca" i elektronskog obrasca, 30 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u BiH, a po sedam je postupala i Sipa.

U maju je primljeno 11 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa, koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem "Krimolovaca" ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Policijski službenici Sipe dali su 60 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci" – 080 020 505, navedeno je u saopštenju.