latinica  ћирилица
05/06/2021 |  14:30 ⇒ 20:18 | Autor: RTRS

Uređen park oko Doma "Rada Vranješević" (VIDEO)

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske i Šume Srpske obilježili su Svjetski dan životne sredine.
Svjetski dan životne sredine - Foto: SRNA
Svjetski dan životne sredineFoto: SRNA

Uređenjem parka u Domu za djecu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević", štićenici doma simbolično su zasadili 52 sadnice.

Pomoćnik ministra za zaštitu životne sredine Republike Srpske Svjetlana Radusin istakla je da je ovo način da se poprave pluća planete Zemlje.

- Dan je jedan, ali je obaveza svakodnevna - da mislimo o životnoj sredini jer je i moto današnje akcije "Ponovo razmisli! Ponovo kreiraj! Obnovi!"- rekla je Radusinova.

Direktor Doma "Rada Vranješević" Vladimir Kajkut rekao je da akcij sadnja 52 sadnice ukrasnog bilja i drveća predstavlja odgovor i želju da se djeci usadi svijest o važnosti zaštite životne sredine.

Kajkut je naveo i da će tokom ove i naredne godine ova ustanova proći kroz projekat energetske efikasnosti.

- Dječiji dom "Rada Vranješević" biće utopljavan zbog čega zahvaljujem resornom ministarstvu, s obzirom na to da je ovaj objekat iz 1974. godine - rekao je Kajkut.

Direktor Šumskog gazdinstva Banjaluka Velibor Stanić rekao je da je ovo gazdinstvo doniralo sadnice za obilježavanje Svjetskog dana zaštite životne sredine, te da se uvijek odaziva na ovakve akcije.

Zbog globalnih trendova i interesa velikih koorporacija, životna sredina ugroženija je nego ikad, pa je iz tog razloga sve važnije da svi stanemo u zaštitu prirodnih bogatstava, ako ne zbog nas, onda zbog onih koji dolaze.