latinica  ћирилица
05/06/2021 |  19:32 ⇒ 20:17 | Autor: RTRS

Crna Gora spremna za turističku sezonu (VIDEO)

Pandemija je promijenila navike, pa se i odmori planiraju u skladu sa epidemiološkom situacijom.
Crna Gora - Foto: RTRS
Crna GoraFoto: RTRS

Predah svakako dobro dođe, pa je u skladu sa novonastalom situacijom, ali još više u skladu sa kućnim budžetom, možda najbolje razmišljati o bližim odredištima. Crna Gora ove godine, za razliku od mnogih prethodnih, širom je otvorila vrata turistima, posebno svojim komšijama.

U Crnoj Gori, poručuju iz Nacionalne turističke organizacije, sve je spremno za ljetnju sezonu. Na prvom mjestu im je bezbjednost turista pa su, ističu, sve prilagodili epidemiološkoj situaciji. U prilog tome i činjenica da je ova država nosilac međunarodne oznake za sigurna putovanja, koju im je dodijelio Svjetski savjet za turizam i putovanja. Ono što posebno zanima turiste jesu i cijene koje su ove godine pristupačne.

- Ove godine, kada je u pitanju cjenovna politika, noćenje sa doručkom u hotelima sa tri zvjezdice kreće se već od 20 evra po osobi, odnosno od 30 evra u hotelima sa četiri i pet zvjezdica - navodi Aleksandra Maksimović, pomoćnica direktora Nacionalne turističke organizacije.

Poseban poziv iz Crne Gore upućen je komšijama iz Republike Srpske koji su, zajedno sa turistima iz cijele BiH, tokom 2019. godine, činili najbrojnije goste na crnogorskom primorju.

Za Crnu Goru turistima iz regiona ne treba nikakav test, zbog čega je za mnoge postala najtraženije odredište. 

- Velika prednost za zemlje koje imaju Crnu Goru na crvenoj listi je da država refundira troškove za pi-si-ar test ukoliko je on potreban za povratak u njihovu matičnu zemlju. Takođe, ukoliko bi se neko ovdje zarazio, država obezbjeđuje besplatan bolnički tretman - naveo je Miloš Ković iz Turističke organizacije Herceg Novog.

Odnedavno je ukinuta putarina na magistralnom putu Trebinje-Herceg Novi. Ono što raduje turiste zasigurno je i avio- linija Banjaluka-Tivat. Prvi let zakazan je za 27.jun.

Mnogo je povoljnosti koje turistima iz regiona idu na ruku. Pored toga, nova crnogorska vlast otoplila je odnose sa Srpskom koji su više od deceniju bili zahladnili.

Dakle, pored domaćeg turizma koji je jedan od boljih izbora za lijep odmor, ako je izbor more, Crna Gora nudi različite turističke aranžmane, brojne povoljnosti, od kojih je jedna i slobodan ulazak u državu.