latinica  ћирилица
06/06/2021 |  10:54 | Autor: SRNA

Dva lica uhapšena zbog napada na policiju u Srpcu

Lica iz Srpca čiji su inicijali D.S. i Ј.S. uhapšena su protekle noći u ovom mjestu jer su pijana napala policiju, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Gradiška.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

- Policijskoj stanici Srbac noćas u 00.40 časova prijavljeno je da je poslije radnog vremena u ugostiteljski objekat u Srpcu ušlo lice D.S, pustilo muziku, sjelo u bašti ugostiteljskog objekta sa društvom i da ne želi da ode - naveli su iz policije.

Po prijavi su postupili pripadnici Policijske stanice Srbac i upozorili D.S. da napusti ugostiteljski objekat, s obzirom na to da je radno vrijeme završeno.

- Nakon kraćeg vremena lice D.S. nije napustilo ugostiteljski objekat te je vrijeđalo konobara, na šta mu je policijski službenik izdao naređenje da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira, što nije učinilo i fizički je napalo policijskog službenika, oborivši ga na pod - naveli su iz policije.

Lice D.S. uhapšeno je, a tom prilikom je pružalo otpor, nanijevši tjelesne povrede trojici policijskih službenika.

Lice Ј.S. je pokušalo da uđe u prostorije Policijske stanice Srbac, vrijeđajući policijskog službenika.

- Policajac je izdao naređenje da prestane sa narušavanjem, na šta se lcie Ј.S. oglušilo i fizički napalo policijskog službenika, te je uhapšeno - navedeno je u saopštenju.

Alko-testiranjem je kod oba lica utvrđeno prisustvo alkohola u krvi.

O navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naredio da lica budu ispitana na navedene okolnosti, te da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, a protiv lica D.S. sijedi i podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja po članu 8. Zakona o javnom redu i miru.

Srna nezvanično saznaje da su ova lica supružnici - Dario i Јelena Samardžić, te da oboje imaju po 27 godina.