latinica  ћирилица
04/08/2023 |  10:15 | Autor: SRNA

Graorac: Podrška Branimiru Kojiću u odbrani srpskih interesa

Republička organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila podržava predsjednika Skupštine ove organizacije Branimira Kojića, jer štiti interese ove populacije i srpskog naroda, izjavila je predsjednik ove organizacije Isidora Graorac.
Isidora Graorac - Foto: RTRS
Isidora GraoracFoto: RTRS

- Stojimo iza svake riječi koju je Kojić izgovorio, jer je najveća čast braniti ono što je krvlju naših očeva dobijeno i za to se vrijedi boriti svim što je moguće, posebno iznošenjem istine - rekla je Graorčeva Srni.

Povodom izvještaja Memorijalnog centra Potočari, u kojem se drugi put navodi i ime Branimira Kojića kao jednog od deset negatora "genocida" u Srebrenici, Graorčeva je istakla da niko ne može zabraniti i osporiti porodicama poginulih i nestalih iz Republike Srpske da daju podršku Kojiću.

Graorčeva je poručila Kojiću da ostane na putu istine i pravde, a pravo će sigurno doći na pravi put, jer su uz njega porodice poginulih i nestalih iz cijele Republike Srpske.

Prema njenim riječima, Kojić je branio priču o stradanju srpskog naroda na području Podrinja, posebno Srebrenice, iz koje potiče i u kojoj živi i zbog koje je svjestan da ne smije i ne može da ćuti.

- Pogotovo jer mu je pred očima ubistvo više od 3.000 Srba sa ovog područja, nad kojima je izvršen genocid, a to niko iz međunarodne zajednice ili sudstva, koje bi trebalo malo više time da se pozabavi, i ne pominje - rekla je Graorčeva.

Ona je navela da je ovo još jedan od vrlo bitnih razloga zbog kojih porodice poginulih i nestalih traže sastanak sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

- Nećemo odustati od sastanka dok predsjedniku Dodiku ne iznesemo sve probleme porodica poginulih i nestalih, koji su kulminirali -  ukazala je Graorčeva.

Ona je rekla da oni koji su dali najviše u ovom ratu imaju pravo da iznesu stav u vezi sa procesom traženja nestalih, zapošljavanja djece poginulih boraca, centralnog spomen-obilježja poginulim borcima, liste negatora "genocida" u Srebrenici, sklanjanja zastave Republike Srpske na zvaničnim događajima.

- Naš cilj je da očuvamo Republiku Srpsku i javnosti predstavimo istinu o stradanju srpskog naroda - istakla je Graorčeva.