latinica  ћирилица
13/03/2024 |  09:05 ⇒ 09:06 | Autor: RTS

Lehečka eliminisao Cicipasa, Alkaraz protiv Zvereva u četvrtfinalu Indijan Velsa (VIDEO)

Poznata su prva dva četvrtfinalna para mastersa u Indijan Velsu - drugi nosilac Karlos Alkaraz igraće protiv Aleksandra Zvereva, dok će treći teniser svijeta Јanik Siner odmjeriti snage sa Јiržijem Lehečkom, koji je eliminisao Grka Stefanosa Cicipasa.
Jirži Lehečka (Foto: EPA-EFE/MATT TURNER AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT) -
Jirži Lehečka (Foto: EPA-EFE/MATT TURNER AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT)

Španski teniser Karlos Alkaraz, koji brani titulu u kalifornijskoj pustinji, plasirao se u četvrtfinale mastersa u Indijan Velsu, pošto je u osmini finala pobijedio Mađara Fabijana Marošana sa 2:0 u setovima (6:3, 6:3).

Drugi teniser svijeta će u četvrtfinalu igrati protiv Nijemca Aleksandra Zvereva koji je savladao Australijanca Aleksa de Minora nakon preokreta - 5:7, 6:2, 6:3.

Poznat je još jedan četvrtfinalni par, a čine ga treći teniser svijeta Јanik Siner i Čeh Јirži Lehečka, koji je napravio iznenađenje i eliminisao Grka Stefanosa Cicipasa, i to bez izgubljenog seta - 6:2, 6:4.

Siner je među osam najboljih dospio pobjedom nad Benom Šeltonom.

Amerikanac je pružio snažan otpor u prvom setu koji je završen taj-brejkom (7:6(7:4)), ali je Italijan u drugom bio dominantan - 6:1.

Preostala dva para četvrtfinala mastersa u Indijan Velsu biće poznata nakon duela Rud - Monfis, Nardi - Pol, Medvedev - Dimitrov i Fric - Rune.

Srbija je ostala bez predstavnika na turniru u Kaliforniji, pošto je najbolji teniser svijeta Novak Đoković u trećem kolu poražen od mladog Italijana Luke Nardija.

Masters u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 9.495.555 dolara.