latinica  ћирилица
13/03/2024 |  15:17 ⇒ 17:59 | Autor: RTRS

Potpisan memorandum koji će spojiti nauku i praksu (VIDEO)

Praktičnim radom na Banjalučkoj berzi studenti Ekonomskih fakulteta u Banjaluci, Palama i Brčkom učiće o ulaganju u hartije od vrijednosti i sticati praktična znanja iz ove oblasti. To je definisano memorandumom koji su sa Penzijskim rezervnim fondom Republike Srpske potpisala dva javna univerziteta u Srpskoj.
Potpisan memorandum - Foto: RTRS
Potpisan memorandumFoto: RTRS

Dekan Ekonomskog Fakulteta Pale Univerziteta u Istočnom Sarajevu Marko Đogo rekao je da je ovo odličan način da se studentima ukaže povjerenje, te da im se praktično pokaže kako izgleda investirati i kakve to posljedice to nosi.

- Nadam se da će na ovaj način mladi ljudi da se zainteresuju za finansijsko tržište, te da će dovesti do dodatnog podizanja finansijske pismenosti - poručio je Đogo.

Direktor Društva Saša Stevanović rekao je da je cilj Memoranduma da se u narednom periodu zajedničkim snagama potpisnika Sporazuma osmišljavaju strategije ulaganja na Banjalučku berzu i na inostrana tržišta.

- Iskustvo iz prethodne četiri godine ukazuje nam da imamo potencijal da nastupamo na međunarodnim tržištima i da možemo da ostvarimo zavidne performanse - izjavio je Stevanović.

On je istakao i da je cilj Memoranduma da se unaprijedi poslovna, naučna i stručna saradnja, te da se dođe do što boljih strategija i da se na najbolji način spoji nauka i praksa.