latinica  ћирилица
13/03/2024 |  19:54 ⇒ 20:12 | Autor: Agencije

Pobjeda Borca na Koševu nakon prekida 

Četvrtfinalni susret Kupa BiH između Sarajeva i Borca je prekinut nakon što su čelnici domaće ekipe u sudijskoj nadoknadi ušli na teren i tako prekinuli utakmicu.
FK Borac - Foto: RTRS
FK BoracFoto: RTRS

Kao razlog su naveli nezadovoljstvo suđenjem na večerašnjem meču.

Inače, u trenutku prekida Banjalučani su vodili sa 2:1.

Utakmica će naknadnom odlukom Takmičarske komisije Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH biti registrovana u korist Borca rezultatom 3:0, što Banjalučane vodi u polufinale.

Večerašnji meč je revanš susret, nakon onog prvog prije dvije sedmice u Banjaluci, koji je bio bez pogodaka 0:0.

Hladan tuš za domaću ekipu stigao je prvo u 23. minutu. Kulašin je došao do lopte i uposlio Marčetića koji je postigao spektakularan gol za 1:0. Mogao je u 32. minutu Kulašin povisiti na 2:0, ali jse ispriječila stativa.

Sarajevo se vratilo u meč u 55. minutu kada je iz jedanaestarca za 1:1 pogodio Čataković. Pet minuta kasnije ponovo je Marčetić doveo Banjalučane u vođstvo za 2:1, nakon što je Vuković sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio u sredinu.

Vjerovatno je ključni trenutak utakmice bio u 63. minutu kada je Oliveira dobio direktan crveni karton. Naime, Јokić ga je držao za dres, a Brazilac ga je potom udario rukom po licu, što je vidio i glavni sudija meča te mu pokazao crveni karton. Domaći su žestoko reagovali smatrajući da je odluka sudije Muse pretjerana.

Iako je Sarajevo pokušavalo do kraja meča da dođe do novog izjednačenja, odbrana Borca na čelu s golmanom Miloševićem je bila efikasna. U sudijskoj nadoknadi stručni štab i igrači Sarajeva napustili su teren nezadovoljni suđenjem.

Ranije danas plasman u polufinale Kupa BiH izborio je Zrinjski koji je u Mostaru savladao Јedinstvo iz Bihaća sa 2:0. Plasman u polufinale Kupa BiH juče je izborila Sloga iz Doboja eliminisavši Posušje.

Posljednji polufinalista biće poznat sutra kada se sastaju Velež i Široki Brijeg.