latinica  ћирилица
14/03/2024 |  10:52 ⇒ 13:25 | Autor: RTRS

Stanković: Sankcije zvaničnicima kontinuirani pritisak na Republiku Srpsku (VIDEO)

Sankcije koje su juče dobili zvaničnici Republike Srpske predstavljaju kontinuirani pritisak na Republiku Srpsku, rekao je Dragan Stanković, direktor Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske.
Dragan Stankvić - Foto: RTRS
Dragan StankvićFoto: RTRS

- Možemo očekivati da svi građani Republike Srpske dobiju sankcije čak i građani koji su došli na proslavu Dana Republike Srpske.  Dan Republike Srpske bio je veličanstven. Najbolje do sada organizovan. Sljedeće godine ćemo i mi ispred naše institucije biti učesnici ešalona i daćemo podršku za oganizaciju tog dana - rekao je Stanković.

Naveo je da sankcije koje su uvedene nisu ništa novo i da će se i u budućnosti nastaviti.

Podsjetimo, američki Stejt Department prošle godine donio odluku kojom je na crnu listu stavio Dragana Stankovića, direktora Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske zbog navodnog "ometanja ili prijetnje implementaciji Dejtona".

U obrazloženju odluke američka administracija navodi da je Stanković kao vršilac dužnosti direktora, a kasnije i direktora Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske vodio agenciju odgovornu za Zakon o nepokretnoj imovini te da je navodno direktno doveo u pitanje ustavni poredak BiH, koji podriva Dejtonski mirovni sporazum.