latinica  ћирилица
14/03/2024 |  15:06 ⇒ 17:11 | Autor: RTRS

Profesorka Nada Radulović - sinonim za nesebično davanje i predanost pedagoškom radu (VIDEO)

Penzionisana profesorka Nada Radulović iz Teslića je sinonim za nesebično davanje i predanost pedagoškom radu.
Nada Radulović - Foto: RTRS
Nada RadulovićFoto: RTRS

Gimnazijska profesorka u penziji, koja to svojim učenicima nikada nije prestala biti i koja je nesebičnim činjenjem i davanjem zaslužila – duboko uvažavanje!

I u penzionerskim danima u potpunosti je posvećena učenicima. Mnogo ih je, kažu, naučila, na šta ona odgovara, da je zauzvrat od njih mnogo i dobila.

Fascinantnu predanost pedagoškom radu, u kojem ono "vaspitno i obrazovno" nikad nije razdvajala i humanosti, dočaravaju njene riječi i prvenstveno djela, ali i riječi i djela njenih bivših učenika, kojima su i danas, kao i kad su dijelili istu učionicu, vrata njenog doma uvijek bila i još su otvorena.

Za 40 godina rada, nikad ništa nije bacila. Pomenute učeničke radove, naravno tek manji dio njih, "pretočila" je u knjigu "Etnografski zapisi teslićkih gimnazijalaca", a neobjavljeni radovi tek čekaju svoj red.

Učila ih je važnosti poznavanja maternjeg jezika, lijepog izražavanja, čitanja, ali prvenstveno je od njih gradila dobre ljude. Zajedno su prošli mnogo toga, u školi i van nje.

Vodila je nadaleko čuvenu Dramsku sekciju, išli su na omladinske radne akcije, obilazili su domove za nezbrinutu djecu i druge ustanove, pomagali gdje god je pomoć bila potrebna. 

Opširnije pogledajte u prilogu: