latinica  ћирилица
15/03/2024 |  14:44 ⇒ 15:09 | Autor: RTRS

Marinović pred Zvijezdu 09: Nema opuštanja, znamo zašto smo lideri

Fudbaleri Borca nakon pobjede protiv Sarajeva u Kupu BiH, u nedjelju dočekuju Zvijezdu 09 na Gradskom stadionu u Banjaluci.
Vinko Marinović (FOTO: FK Borac, ustupljena fotografija) -
Vinko Marinović (FOTO: FK Borac, ustupljena fotografija)

Klub iz Etno-sela Stanišići nalazi se na posljednjem mjestu na tabeli, ali je podigao formu i u proljećnom dijelu sezone savladao Željezničar i Sarajevo. S toga su u crveno-plavom taboru na oprezu.

- Ovo je zahtjevna sedmica za nas, mi smo odigrali ove dvije utakmice i ispunili svoj cilj. Јako smo srećni zbog toga, ali isto tako to ostavljamo iza nas i spremamo se za sljedeću utakmicu koju igramo protiv Zvijezde 09. To je ekipa koja igra zaista dobro, pogotovo protiv ekipa iz vrha, znamo kako su oni prošli i znamo da moramo dobro da se skoncentrišemo i pripremimo kako bismo odradili utakmice kao i ove prethodne. Ovom prilikom pozvao bih publiku da nas podrži i da nam da dodatni vjetar u leđa da i ovu utakmicu riješimo pobjedom i da na najbolji način odemo na odmor - rekao je Vinko Marinović, strateg Borca.

Marinović je naglasio da će njegova ekipa insistirati na svojoj igri, bez obzira da li će protivnik izaći na teren sa ofanzivom ili čuvati svoj gol.

- Mi uvijek imamo igru i već smo dovoljno dugo zajedno da znamo kako igramo u svim fazama igre, i kada je protivnik povučen i kada radimo presing, kad smo u srednjom ili niskom bloku, tu neće biti nekih promjena. Radimo ono što vježbamo i očekujemo to da uradimo i na narednoj utakmici - jasan je Marinović.

On je istakao da nema opuštanja i da zbog ovakvog pristupa Borac i zauzima prvo mjesto na tabeli, a da je kvalitet ekipe što ima veliki broj igrača koji uvijek mogu da uskoče i ispune zahtjeve stručnog štaba.

Utakmica između Borca i Zvijezde 09 igra se u nedjelju od 18 časova.