latinica  ћирилица
15/03/2024 |  14:53 ⇒ 17:29 | Autor: RTRS

Štrajk pravosudnih institucija Srpske i naredne sedmice (VIDEO)

Štrajk pravosudnih institucija u Republici Srpskoj, započet 28. februara se nastavlja i sljedeće sedmice. I današnji sastanak njihovih predstavnika sindikata sa ministrom pravde Republike Srpske, završio je bez dogovora, a pregovori senastavljaju sljedeće sedmice.
Štrajk pravosuđa Srpske - Foto: RTRS
Štrajk pravosuđa SrpskeFoto: RTRS

Predsjednik Sindikata pravosuđa Siniša Petrović istakao je da je resornom ministru Milošu Bukejloviću uručio prijedlog sporazuma za koji smatra da bi mogao biti dobar osnov za rješenje ove situacije, te dodao da se nada da će resorni ministar o tome upoznati Vladu.

- Prijedlog jesu osnovne stvari koje su sadržane u našim zahtjevima i nema za sad pomaka u tom smislu. Mi nećemo odustati od toga. To je odredba člana Zakona o platama o visini naknada koja bi trebala da se uputi na posebni kolektivni ugovor. To je izjednačavanje procentualno visina plata za radnike i adminsitarciju i tehničko osoblje u pravosuđu sa nosiocima pravosudnih funkcija i odnosi se na prestanak diskriminacije za topli obrok, regres i drugo - rekao je Siniša Petrović, predsjednik Sindikata pravosuđa.