latinica  ћирилица
15/03/2024 |  15:57 ⇒ 16:06 | Autor: sputniknews.com

Srbija: Hapšenja zbog krađe 43.000 državnog ordenja iz zgrade SIV-a, dvije osobe u bjekstvu

Osam osoba je uhapšeno zbog sumnje da su iz Kancelarije za ordenje, koja se nalazi u desnom krilu SIV-a, izvršilo tešku krađu državne imovine i to 43.000 državnog ordenja izuzetno velike vrijednosti. Јoš dvije osumnjičene osobe su u bjekstvu.
Policija Srbije (Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ) -
Policija Srbije (Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ)

Slobode su lišeni: Ј. M. (65), N. A. (63), I. Z. (53), O. P. G. (65), S. S. (44), A. T. (60), A. R. (61) i R. K. (64), dok je za dva lica S. H. (52) i S. B. (46).

Treće tužilaštvo je sudu podnijelo prijedlog za raspisivanje potjernica.

Osumnjičeni su saslušani, svi su iznijeli odbrane, nakon čega je Treće tužilaštvo podnijelo sudu prijedlog da se prema četiri lica odredi pritvor, prema dva lica raspiše potjernica i odredi pritvor, jer nisu dostupni državnim organima, a prema tri lica mjera obezbjeđenja nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu nastavlja sa Upravom kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala dalji rad na rasvjetljavanju svih detalja predmetnog događaja i rad na utvrđivanju identiteta svih lica koja su učestvovala u ovoj teškoj krađi državne imovine, o čemu će javnost biti naknadno obaviještena, navodi se na sajtu suda.

Akciju hapšenja organizovali su Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu i Uprava kriminalističke policije, Služba za suzbijanje kriminala.