latinica  ћирилица
15/03/2024 |  21:48 ⇒ 16/03/2024 | 20:18 | Autor: RTRS

Otvoren međunarodni kongres HISPA - cilj prevencija nezaraznih bolesti

Treći međunarodni Kongres Udruženja centara za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga HISPA i Međunarodnog Udruženja za Vaskularno zdravlje u organizaciji bolnice "Sveti Vračevi" otvoren je u Bijeljini.
HISPA kongres - Foto: RTRS
HISPA kongresFoto: RTRS

Kongres se održava u organizaciji Udruženja centara za hipertenziju, prevenciju infarkta miokarda i moždanog udara HISPA, bijeljinske Bolnice "Sveti vračevi" i Svjetskog udruženja za vaskularno zdravlje.

Naučni skup o prevenciji, liječenju i rehabilitaciji kardiovaskularnih bolesti dio je aktivnosti na polju zdravstvene zaštite pacijenata u Republici Srpskoj, koja prati savremene metode dijagnostike, liječenja i prevencije kardiovaskularnih bolesti.

Direktor Bolnice "Sveti vračevi" u Bijeljini Zlatko Maksimović izrazio je zadovoljstvo što je dio organizacionog odbora ovako velikog i značajnog međunarodnog skupa.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da međunarodni kongres "HISPA, ima veliku vrijednost, s ciljem prevencije masovnih nezaraznih bolesti, prije svega onih koje se tiču kardiovaskularnog zdravlja.

Na trećem HISPA- kongresu koji se u Bijeljini održava od 15. do 17. marta, učestvuje oko 1.000 ljekara i eminentnih stručnjaka iz 15 zemalja.