latinica  ћирилица
16/03/2024 |  08:11 ⇒ 08:18 | Autor: sputniknews.com

Restorani Mekdonaldsa širom svijeta satima bili zatvoreni

Američki lanac brze hrane Mekdonalds izvinio se zbog prekida rada iz tehnčkih razloga širom svijeta zbog čega su brojni restorani satima bili zatvoreni.
Mekdonalds (Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN/ilustracija) -
Mekdonalds (Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN/ilustracija)

Kompanija je saopštila da je prekid izazvao "tehnološki provajder s treće strane" i dodala da to nije bio problem sajber bezbjednosti, preneo je Ej-Bi-Si.

- Pouzdanost i stabilnost naše tehnologije su prioritet, pa znam koliko frustrirajuće može biti kada dođe do prekida rada i razumijem da ovo utiče na vas, vaše restoranske timove i naše klijente - rekao je direktor za informacije kompanije Brajan Rajs.

On je dodao da je to što se dogodilo izuzetak od ustanovljenih normi.

- Radimo apsolutno sve da to što hitnije riješimo, zahvaljujemo na strpljenju i iskreno se izvinjavamo za sve neprijatnosti koje je ovo izazvalo - dodaje se u saopštenju.

Kompanija je navela da prekid takođe nije povezan sa njenim prelaskom na Gugl klaud kao dobavljača tehnologije.

Rojters podseća da je u decembru Mekdonalds najavio višegodišnje partnerstvo sa Guglom kojim će prebaciti sve podatke iz restorana sa servera na klaud.

Partnerstvo je osmišljeno da ubrza zadatke, poput naručivanja na kioscima, kao i da pomogne menadžerima da optimizuju osoblje.

Ranije danas Mekdonalds u Јapanu, koji posluje sa oko 3.000 prodavnica u zemlji, naveo je da "trenutno postoji sistemski kvar" i zamolio je klijente da sačekaju da se usluga vrati, prenosi Bi-Bi-Si.

Korisnici društvenih medija su se žalili na probleme sa uslugom Mekdonadsa i u Velikoj Britaniji, Australiji, Novom Zelandu, Nemačkoj i Austriji.

Neki mediji su javili da je došlo do prekida rada Mekdonaldsa u Kini i Švedskoj.

Njujork tajms je rekao da Mekdonalds u Hong Kongu takođe ima "kvar kompjuterskog sistema", navodeći da mobilni kiosci za naručivanje ne funkcionišu, prenosi Јahu fajnens.

Restorani Mekdonaldsa na Novom Zelandu imali su problem sa komjuterskim sistemom koji utiče na njihovu sposobnost da obrađuju narudžbine, izjavio je portparol kompanije.