latinica  ћирилица
19/03/2024 |  11:20 ⇒ 11:50 | Autor: RTRS

Budimir-Krčo: Kontrolni organi nastoje da odgovore svim zahtjevima (FOTO)

Ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir i direktor Inspektorata Srpske Milovan Krčo održali su danas sastanak na kojem su razmatrali brojna pitanja u oblasti visokog obrazovanja, kao što su primjena i unapređenje zakonskih rješenja, rezultati inspekcijskog nadzora, te aktivnosti za naredni period.
Željko Budimir i Milovan Krčo (Foto: twitter.com/mnrvoid_rs) -
Željko Budimir i Milovan Krčo (Foto: twitter.com/mnrvoid_rs)

Na sastanku su prezentovani rezultati rada i najznačajnije aktivnosti republičke inspekcije za prosvjetu i sport za proteklu godinu, kao i planovi rada za tekuću godinu.

- Predstavnici inspekcijskih organa ovom prilikom upoznali su ministra Budimira sa raznim mjerama koje su preduzete na visokoškolskim ustanovama, kako bi se otklonili i najmanji propusti koji mogu uticati na izvođenje i kvalitet nastave - saopšteno je iz Inspektorata.

Takođe, inspektori su ukazali i da se pored redovnih inspekcijskih kontrola, značaajn dio kapaciteta usmjerava na vanredne kontrole po predstavkama drugih lica, te da kontrolni organi nastoje da odgovore svim zahtjevima koji se stavljaju pred njih.

Budimir je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Inspektoratom Republike Srpske, te ukazao da će kontrolni organi uvijek imati podršku u resornom ministarstvu, i da je zajednički cilj svih nadležnih institucija unapređenje visokog obrazovanja u Republici Srpskoj kao ključnog faktora nacionalnog i kulturnog identiteta.

- Na sastanku je zaključeno da će institucije kroz zajedničku saradnju, analizom raspoloživih informacija i identifikovanjem potencijalnih pitanja na koja je potrebno usmjeriti pažnju, i u narednom periodu djelovati sinhronizovano, jer ulaganje u visoko obrazovanje je ulaganje u budućnost Republike Srpske - ističe se u saopštenju.