latinica  ћирилица
22/03/2024 |  09:24 ⇒ 09:24 | Autor: RTRS

Osumnjičeni za pribavljanje protivzakonite korist od 600.000 KM

Lica čiji su inicijali M.M. i B.M. iz Kostajnice osumnjičeni su da su krivičnim djelima nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, zloupotreba položaja odgovornog lica i zaključenje štetnog ugovora, pribavili protivpravnu imovinsku korist od 600.800 KM i oštetili pravna lica iz Kostajnice i Italije.
PU Prijedor - Foto: RTRS
PU PrijedorFoto: RTRS

Iz Policijske uprave Prijedor saopšteno je da su krivična djela izvršena tako što je osumnjičeni M.M. tokom 2022. godine kao direktor i odgovorno lice privrednog subjekta iz Kostajnice, bez saglasnosti drugog osnivača - pravnog lica iz Italije, prodao 11 teretnih i dva putnička vozila drugom privrednom društvu iz Kostajnice koje je bilo u vlasništvu njegove supruge drugoosumnjičene B.M.

- Novčani iznos od 142.612 KM koji je utvrđen kao kupoprodajna cijena, iako je tržišna vrijednost vozila bila znatno veća, nikada nije isplaćen prodavcu - naveli su iz policije.

Kako je vrijednost vozila procijenjena na 600.800 KM, osumnjičeni M.M. i B.M. su na ovaj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u tom iznosu i oštetili pravna lica iz Kostajnice i Italije, dodaje se u saopštenju.

Protiv njih je podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Prijedor zbog sumnje da su počinili krivična djela nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, zloupotreba položaja odgovornog lica i zaključenje štetnog ugovora.