latinica  ћирилица
22/03/2024 |  15:41 ⇒ 19:59 | Autor: RTRS

Oštra Luka: Ministar Egić uručio ključeve stana majci poginulog borca (VIDEO)

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, Danijel Egić, uručio je ključeve stana u Oštroj Luci majci poginulog borca, Milki Ćepić iz Stare Rijeke koja do sada nije imala riješeno stambeno pitanje.
Egić uručio ključeve stana Milki Ćepić - Foto: RTRS
Egić uručio ključeve stana Milki ĆepićFoto: RTRS

Ćepićeva je zahvalila što joj je obezbijeđen krov nad glavom i da joj to mnogo znači budući da je stara i bolesna.

Ona je navela da joj je sin ranjen 1993. godine na Suvoj Međi, a da je od posljedica povreda preminuo na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Prema planu stambenog zbrinjavanja resornog ministarstva za prošlu godinu obezbijeđeno je pola miliona maraka za isplatu jednokratnih nepovratnih sredstava za 84 korisnika u 17 lokalnih zajednica.

- Mi smo uvijek srećni kada možemo da pomognemo porodicama poginulih boraca, pogotovo majkama. Danas smo uručili ključeve jednoj starijoj osobi, majci poginulog borca, kojoj to mnogo znači i koja će nakon ovoga moći da ide u proces otkupa ovog stana, odnosno da taj stan bude u njenom vlasništvu zauvijek - naglasio je Egić.

Vlada Srpske, zajedno sa opštinom Oštra Luka, obezbijedila je 14 stambenih jedinica za porodice poginulih boraca.

Zamjenik načelnika Oštra Luka Duško Došenović ističe da je sljedeći zadatak opštine da u narednom periodu završi etažiranje tih zgrada i da ih prenesu u trajno vlasništvo porodicama poginulih boraca.

Opština Oštra Luka brine i o socijalno ugoženim, pa je za nekoliko višečlanih porodica, koje nemaju riješeno stambeno pitanje, obezbijedila stanove na korištenje.