latinica  ћирилица
22/03/2024 |  21:13 ⇒ 21:26 | Autor: RTRS

Vučić: Sve smo bliži velikom svjetskom sukobu

Bilo je upozorenja da bi ovakav teroristički napad mogao da se dogodi. I ja sam to pominjao. Nema sumnje da smo sve bliži velikom svjetskom sukobu koji će imati nesagledive posledice, poručio je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, gostujući na TV Prva.
Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović) -
Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović)

- Želim da izrazim građanima i rukovodstvu Rusije najiskrenije saučešće u nadi da će teroriste uhapsiti i nadam da se ovo nikada više neće ponoviti. Tragični događaj koji ima svoje nesagledive posljedice. Nema nikakve sumnje da će biti dalje eskalacije u Ukrajini - rekao je Vučić.

On je dodao "da smo svakoga dana sve bliže velikom svjetskom sukobu" koji će, kako je rekao, da odnese više života nego Drugi svjetski rat.

- Slike su stvarno jezive. U svakom slučaju za nas je važno da smo jedna od najbezbednijih zemalja u svijetu. Važno je da mi preduzmemo sve neophodne mjere. Nikada ne možete da budete sigurno šta će negdje da se dogodi i kako, ali da uputimo policiju da u većoj mjeri zaposjednu šoping molove, stadione, svuda gdje imamo veći broj ljudi. Da se pripremimo za to, da sačuvamo naše stanovništvo - naveo je predsjednik Srbije.

On je rekao da postoji više razloga za sazivanje sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost, a da je dešavanje u Moskvi neposredan razlog.

Vučić je sazvao za sutra sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost povodom terorističkog napada u Moskvi. Sjednica će, kako se navodi, biti održana u 9 časova.