latinica  ћирилица
24/03/2024 |  11:09 | Autor: SRNA

Selak: 25. godišnjica NATO sramote i srpske slave

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak izjavio je da je prije 25 godina tada najmoćnija vojna sila svijeta nelegalno i nasilnički udarila na Srbe i srpski svijet zbog onog najsvetijeg što ima - Kosova i Metohije.
Goran Selak - Foto: Ustupljena fotografija
Goran SelakFoto: Ustupljena fotografija

- Htjeli su da savremenim blickrigom obrišu vijekove istorije, tradicije, pravoslavlja i mučeništva cijelog jednog naroda. Uradili su to na ciničan i bezobziran način, ubijajući djecu na noši, civile u vozu i izbjeglice na traktorima. Zbog toga četvrt vijeka NATO paktu bride obrazi pred većinom svijeta jer ono što su oni uradili jednoj suverenoj zemlji i srpskom narodu se uvijek kroz istoriju zvalo isključivo sramotom - rekao je Selak.

On je naveo da 25 godina nakon NATO agresije srpski narod svoje držanje u danima bombardovanja može slobodno i sa ponosom nazvati slavom.

- Slava koja podsjeća na naše korijene na Kosovu i Metohiji, i na Lazara i na Miloša i na sve kosovske mučenike. Malo je naroda na svijetu koji se može pohvaliti takvom istorijom kakva je srpska - poručio je Selak.

Hiljade ubijenih Srba tokom NATO bombardovanja su, prema riječima Selaka, slavni kosovski heroji i mučenici.

- Oni su i naš podsjetnik, zalog i zavjet da nikada ne odustanemo od onoga što nam žele oduzeti - da se Srbima zovemo i srpski svijet prepoznajemo. Za razliku od njih, mi imamo prošlost koja nam je putokaz ka budućnosti i imamo sadašnjost dovoljno jaku da nam nikada više ne mogu prirediti ubijanje i zlo kao prije 25 godina - rekao je Selak povodom 25 godina od NATO agresije na Srbiju.