latinica  ћирилица
27/03/2024 |  18:33 ⇒ 20:03 | Autor: RTRS

Minić: Nakon dvije godine problema ŠG "Oštrelj - Drinić" posluje stabilno (VIDEO)

Nakon dvije godine problema, Šumsko gazdinstvo "Oštrelj - Drinić" sada posluje stabilno, kaže resorni ministar Savo Minić. Tokom posjete Driniću, najavljena je i finansijska podrška za dovršetak izgradnje Doma za društvene djelatnosti.
Ministar Savo Minić u posjetu Driniću - Foto: RTRS
Ministar Savo Minić u posjetu DrinićuFoto: RTRS

Šumsko gazdindtvo zapošljava 200 radnika i najveći je privredni subjekt u Driniću. 2022. godinu završilo je sa dugom od 930.000 maraka. Na kraju 2023. godine bilo je 60.000 KM u plusu.

- Mogu da izrazim svoje tadovoljstvo činjenicom da dogovor koji je postignut, smanjenje troškova, ovdje se u potpunosti poštuje i kad je u pitanju odnos prema svim troškovima. Ono što će biti prioritet i u čemu ćemo biti nemilosrdni je primjena informacionog sistema - rekla je Minić.

U Driniću je pri završetku izgradnja višenamjenskog Doma društvenih djelatnosti. Opština je za izgradnju izdvojila 1,2 miliona maraka, a Vlada 340.000 KM.

- Dogovoreno je da Ministarstvo da 50.000 KM maraka za dogradnju ovoga doma, za dogradnju vanjskog urećenja i prilljučaka na infrastrukturu - naveo je načelnik opštine Drinić Drago Kovačević.

Ministar Minić za sutra je najavio sastanak sa predstvanicima Sindikata Šuma Srpske, koji su zaprijetili štrajkom tražeći veće plate. Očekuje da se konstruktivnim razgovorom dođe do rješenja.