latinica  ћирилица
28/03/2024 |  14:19 ⇒ 14:22 | Autor: TANЈUG

Plenković predstavio izborni program HDZ-a i partnera

Predsjednik vladajućeg HDZ i premijer Hrvatske Andrej Plenković predstavio je danas izborni program koalicije okupljene oko te stranke, koja će na parlamentarnim izborima 17. aprila nastupiti pod nazivom "Za sve izazove".
Andrej Plenković (Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR) -
Andrej Plenković (Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR)

HDZ na izbore izlazi u koaliciji s partnerima HSLS-om, Hrvatskom demokršćanskom strankom, Hrvatskom narodnom strankom i Hrvatskom strankom penzionera.

- Liste su dobra kombinacija iskustva i mladosti, koja će dati novi impuls za obnavljanje poverenja birača - rekao je Plenković u obraćanju istakavši da je HDZ u protekle četiri godine osnažio državu provodeći politiku modernog suverenizma i čvrste integracije Hrvatske u srce ekonomskog projekta.

Inače, Plenković je danas otvorio profil na društvenoj mreži TikTok, a u prvom snimljenom videu poručio je da će njegov profil biti novi komunikacijski kanal za razmjenu mišljenja i sugestija.

- Poslušao sam savjet mladih saradnika koji su iza kamere i koji su rekli da je krajnje vrijeme da se i ja uključim na TikTok - rekao je Plenković u prvom videu.

Rok za podnošenje izbornih lista za parlamentarne izbore u Hrvatskoj ističe sutra u ponoć.