latinica  ћирилица
29/03/2024 |  08:04 ⇒ 08:11 | Autor: SRNA

Pojačan saobraćaj na prelazima Gradiška i Gradina

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija nesmetano, a pojačana frekvencija vozila je na ulazu u BiH na graničnim prelazima Gradiška i Donja Gradina, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
GP Gradiška (Foto: AMS Srpske) -
GP Gradiška (Foto: AMS Srpske)

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Izmjene u saobraćaju su na dionicama na kojima se izvode radovi. Obustava saobraćaja je na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina gdje je u toku rušenje tunelske cijevi.

Predviđeno je da radovi traju do kraja mjeseca, a za to vrijeme putnička i teretna vozila do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo-Grebak-Ustikolina-Foča. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 12 tona, mogu koristiti i pravac Sarajevo- Rogatica-Ustiprača-Goražde-Foča.

Obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Doboj-granica sa Federcijom BiH na području Petrova na Ozrenu zbog radova na pružnom prelazu. Za vrijeme obustave, saobraćaj se preusmjerava na lokalni put Boljanić-Karanovac.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćanom trakom. Na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 12 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja sve do kraja godine.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu dionica Rudanka-Doboj zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva. Radovi su produženi do kraja godine.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja. U toku su radovi na putnom pravcu Gradiška-Nova Topola-Klašnice, kao i na regionalnom putu Gornja Čađavica-Ljeljenča u rejonu Ljeljenče.

Klizišta usporavaju saobraćaj na magistralnom putnom pravcu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Rudanka-Stanari, na prevoju Ljeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Јelaha.

Do povremene obustave saobraćaja, zbog izvođenja bušačko-minerskih radova, dolaziće na dionici magistralnog puta Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice u vremenu između 7.00 i 16.00 časova.

Zbog radova i miniranja na kamenolomu "Grapska-Kostajnica" u Kostajnici kod Doboja dolazi do povremene obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča.

U FBiH danas će zbog izvođenja radova na auto-putu obiti obustavljen saobraćaj na spoju sa magistralnim putem na izlazu iz Nemile prema Zenici. Vozila se za vrijeme obustave usmjeravaju kroz Nemilu, a isključenje, odnosno uključenje na obilaznicu je kod tunela Vranduk.

U toku su radovi na ulazu u Neum na putnom pravcu Stolac-Neum zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima Јablanica-Potoci, Tarčin-Raštelica, Žepče-Zenica, Čevljanovići-Nišići i Grude-Vitina kao i na sjevernom ulazu u Mostar.