latinica  ћирилица
29/03/2024 |  11:38 ⇒ 16:47 | Autor: RTRS

Svečano obilježen "Dan Srednje škole unutrašnjih poslova" (FOTO/VIDEO)

"Dan Srednje škole unutrašnjih poslova" svečano je obilježen u Centru za obuku u Zalužanima.
Dan srednje škole MUP-a Srpske - Foto: RTRS
Dan srednje škole MUP-a SrpskeFoto: RTRS

Prošle godine, poslije više od dvije decenije, ponovo je otvorila vrata baštineći tradiciju prethodne škole osnovane 1992. godine.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je da su učenici Srdnje škole unutrašnjih poslova budućnost Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

- Nagli odliv kadra koji odlazi u zasluženu penziju bio je argument da ponovo osnujemo Srednju škole unutrašnjih poslova Srpske, kao i za dodatno jačanje kvaliteta u strateškom opredjeljenju buduće kadrovske strukture MUP-a - rekao je Karan.

Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske uručena je plaketa za podršku i pomoć u osnivanju ove škole.

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić rekla je da joj je čast što je imala priliku da bude dio ove značajne priče.

- Bili smo karika koja je trabalo da stvori preduslove da škola počne sa radom, kako bismo imali školovan kada, koji će garantovati bezbjednost Republike Srpske - rekla je Stojičićeva.

Dan srednje škole MUP-a Srpske (Foto: RTRS)

Direktor Srednje škole unutrašnjih poslova Aleksandar Miladinović istakao je značaj ove obrazovne ustanove koja će i u narednoj školskoj godini upisati 150 učenika.

- U prethodnih pola godine imali smo dosta izazova, koje smo uspjeli prebroditi i steći određeno iskustvo koje će nam biti korisno za narednu klasu - rekao je Miladinović.