latinica  ћирилица
29/03/2024 |  12:51 | Autor: SRNA

Organizacija starješina VRS: Lažno "udruženje generala BiH" dodvorava se SAD i NATO-u

Organizacija starješina Vojske Republike Srpske saopštila je danas da BiH neće biti u zločinačkom NATO savezu sve dok je Republika Srpska dio dejtonske BiH, a da se podrškom evroatlantskim integracijama nepostojeće "udruženje generala BiH" pokušava dodvoriti SAD i Alijansi bez čije pomoći bi bili potpuno poraženi od VRS.
Organizacija starješina Vojske Republike Srpske (foto: ostavrs.org) -
Organizacija starješina Vojske Republike Srpske (foto: ostavrs.org)

Starješine VRS su istakle da jučerašnje saopštenje lažnog i nepostojećeg "udruženja generala BiH" obiluje lažima, neistinama i iluzijama.

U saopštenju napominju da je zločinački NATO pakt počinio najveći genocid nad narodima koji žive u BiH jer se osiromašeni uranijum koji su istresali nad Republikom Srpskom nekontrolisano širio cijelom BiH i ostvarivaće smrtonosni uticaj na brojne generacije u budućnosti.

- Notorna laž je lažno predstavljanje "kao generali BiH", jer nijedan general iz Republike Srpske, koja je, dio Dejtonske BiH nije član tog udruženja ili su tzv. generali BiH na vrijeme shvatili da je Republika Srpska samostalna i suverena u Dejtonskoj BiH - dodaju starješine VRS.

Njihova podrška NATO integracijama znači onoliko koliko znači kap vode u moru, navodi Organizacija starješina i dodao da ti generali na ovaj način pokušavaju izraziti zahvalnost SAD i NATO što su ih spasili od potpunog vojničkog poraza, koji su im nanijeli borci, generali i kompletan starješinski kadar Vojske Republike Srpske.

- Ovo je prilika da se podsjete vremena u kome je Vojska Republike Srpske, briljantnim vojničkim pobjedama nad tzv. Armijom BiH, oslobodila više od 70 tadašnje teritorije BiH, odnosno svete srpske zemlje. Ovo je, takođe, prilika da jadnom zauvijek shvate da nijedan starješina Vojske Republike Srpske nikada neće postati član njihovog, samozvanog i tzv. "udruženja generala BiH" - ističu starješine VRS.

Ovo je prilika, kako kažu, da "generalima BiH" poruče da BiH neće biti u zločinačkom NATO savezu, sve dok je Republika Srpska dio dejtonske BiH.

- Mnogo puta smo naglasali i sada ponavljamo, "određeni oblici saradnje DA, ali članstvo NE, a oni mogu i dalje da sanjaju svoje snove" - naveli su iz Organizacije starješina.

Srpske vojne starješine su podsjetile da je Vojska Republike Srpske časno i dostojanstveno branila srpski narod i Republiku Srpsku i da je niko nikada nije osudio za bilo kakav genocid.

- Dobro oni znaju ko je odsijecao srpske glave uz povike "Tekbir" i "Alahu ekber", kao što dobro znaju kako se to kategoriše u oblasti humanitarnog prava - navodi se u saopštenju.

Očito je, kažu srpske vojne starješine, da generali BiH nisu dovoljno obaviješteni da su u toku nezaustavljivi procesi stvaranja novog svjetskog poretka, u kome neće biti dovoljno mjesta i prostora da dosadašnji hegemoni i neokolonijalisti na čelu sa SAD i NATO, nastave da i dalje terorišu i ugrožavaju druge pravdoljubive i slobodoljubive narode.