latinica  ћирилица
29/03/2024 |  12:56 | Autor: SRNA

Ćurić: Izborni zakon važan za lokalne zajednice

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da je za lokalne zajednice važno da kada je riječ o izbornom zakonu, nema nedoumica i da se sve rješava na nivou Republike Srpske.
Mirko Ćurić - Foto: RTRS
Mirko ĆurićFoto: RTRS

Ćurić je Srni rekao da je usvajanje Nacrta izbornog zakona Republike Srpske korak na koji se odlučilo zbog isprovociranosti nametanjem zakona koji nikome ne idu u prilog.

- To ne smije da se dozvoli. Ako se ne povuče ovaj zakon koji je nametnut, ići će se u proceduru izglasavanja ovog našeg zakona. Moj stav i opredjeljenje je a da tako i treba da bude. Nećemo da nas bilo ko ucjenjuje - rekao je Ćurić.

On je poručio da sve treba da bude transparentno, ne treba da bude nikakvih nedumica i da treba narod da izabere koga želi na kojoj funkciji.

- Želimo da se vrijedni, čestiti, pošteni ljudi djelima dokazuju, da generacije koje dolaze imaju sigurnost i stabilnost, a ne neizvjesnost koju čovjek koji nije legitiman pokušava da nam nametne - rekao je Ćurić.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je noćas Nacrt izbornog zakona kojim je uređeno da izbore za organe vlasti u Srpskoj sprovodi Republička izborna komisija, gradske, odnosno opštinske izborne komisije i birački odbori koje će imenovati nadležni organi Republike Srpske.