latinica  ћирилица
29/03/2024 |  15:09 ⇒ 15:10 | Autor: SRNA

Oduzeti droga i dva vozila

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona oduzeli su dva automobila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja, te određenu količinu droge, novca i oružja.
Policija FBiH - Foto: RTRS
Policija FBiHFoto: RTRS

Ova dva lica uhapšena su u okviru pojačanih aktivnosti s ciljem unapređenja stanja bezbjednosti u svim segmentima.

Policija je u srijedu, 27. marta, prilikom kontrole saobraćaja u ulici Patriotske lige u Zavidovićima, privremeno oduzela audija od muškarca iz ovog mjesta čiji su inicijali A.V. jer je utvrđeno da upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje vozilom B kategorije.

Provjerama je utvrđeno da na ime neplaćenih kazni duguje 5.929 KM, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Kantonalan policija pretresla je stan i prostorije koje koristi A.V, u ulici Abdul Vehaba Ilmahije u Zavidovićima, te pronašla 176,85 grama marihuane, upakovan spid, digitalnu vagu, drobilicu, vazdušnu puška kalibra pet milimetara i 410 KM.

Lice A.V. uhapšeno je zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge A.V.

Policija je istog dana u mjestu Novi Šeher kod Maglaja od muškarca R.Ј. /51/ privremeno oduzeto "mercedesa" jer je utvrđeno da je njegova vozačka dozvola deponovana, te da za kazne duguje 3.889 KM.

Protiv ova dva vozača biće dostavljeni zahtjevi Opštinskom sudu u Zavidovićima za pokretanje prekršajnih postupaka uz prijedlog za izricanje zaštitne mjere oduzimanja vozila zbog počinjenih prekršaja i ugrožavanja javnog saobraćaja.