latinica  ћирилица
17/04/2024 |  16:37 ⇒ 16:43 | Autor: RTRS

Dodik: Kojović je bošnjački parazit koji pričom o Srebrenici misli da će dobiti neke poene

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da je poslanik Naše stranke u Predstavničkom domu parlamenta BiH Predrag Kojović "bošnjački parazit" koji pričom o Srebrenici misli da će dobiti neke poene, jer tamo neko sa srpskim imenom priča o tome kako je rezolucija "civilizacijsko dostignuće".
Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Postojanje i djelovanje takvih kao on, u Sarajevu poznatih kao "Srbi po profesiji", je dokaz sunovrata morala, integriteta i svega onoga što je njemu nepoznato. Takvi konvertiti pričaju samo ono što odgovara onima koji ga plaćaju - napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Smatra da on nije nikakav evropejac, a još manje građanin.

- Nego, najobičnija fukara koja je pristala da ide niz dlaku Bošnjacima. Neka proba da kaže po bilo kom osnovu nešto što muslimani ne odobravaju i vidjeće kako će proći. Kada bi rekao bilo šta u korist Srba, objektivno, pitanje je da li bi smio izaći na ulicu - smatra Dodik.

Ističe da takvi ne pripadaju nigdje, već samo služe kao loš primjer na šta je sve čovjek spreman pristati samo da bi ga negdje prihvatili.

- A činjenica je da ga ne prihvataju nigdje, pa ni u njegovoj stranci. I sam naziv "Naša stranka" je klasična prevara i prikrivena probošnjačka unitaristička priča koju sve sarajevske stranke zagovaraju - poručio je Dodik.

Podsjećamo, Kojović je federalnim medijima istakao da vjeruje da će najveći dio članica Generalne skupštine UN-a usvojiti rezoluciju o Srebrenici i da je ona "civilizacijsko dostignuće".

- Јedino takvim suočavanjem sa stvarima, možemo prošlost ostaviti iza sebe i okrenuti se budućnosti - pojasnio je on.