latinica  ћирилица
19/04/2024 |  12:57 ⇒ 12:58 | Autor: SRNA

Trebinje očekuje dobru posjetu turista za vaskršnje i prvomajske praznike

U Trebinju se za predstojeće vaskršnje i prvomajske praznike očekuje posjeta brojnih turista, a najviše iz Srbije i Crne Gore, ali i ostalih zemalja iz okruženja, a smještajni kapaciteti su popunjeni oko 85 odsto, izjavio je portparol Turističke organizacije grada Trebinja Nikola Kokić.
Trebinje - Foto: RTRS
TrebinjeFoto: RTRS

- Vaskršnji i prvomajski praznici u Trebinju su postali svojevrstan brend grada i veliki motiv za putovanje turista, posebno iz Srbije, Crne Gore i regiona - rekao je Kokić za Srnu.

Prema podacima turističkih agencija, brojne turističke grupe će posjetiti Trebinje za predstojeće praznike, rekao je Kokić i dodao da će to biti dobar uvod u predstojeću ljetnu turističku sezonu.

- S obzirom na to da su ove godine povezana ta dva praznika, Vaskrs i 1. maj, mnogi turisti, naročito iz Srbije će u Trebinju provesti ne samo dan ili dva, kao do sada, nego četiri ili pet dana - napomenuo je Kokić.

On je dodao da su za te praznike ove godine zaista imaju velika očekivanja kada je riječ o turizmu, navodeći da su hotelijeri i vlasnici privatnog smještaja izuzetno zadovoljni.

- Nadamo se da će biti i lijepo vrijeme i da će poslužiti svima, i domaćinima i gostima kako bi proveli lijepe trenutke u Trebinju - istakao je Kokić.

Prema njegovim riječima, Trebinje sve više posjećuju turisti tokom cijele godine, ne samo ljeti.