latinica  ћирилица
22/04/2024 |  09:04 ⇒ 09:05 | Autor: RTRS

Višković podržao KKI "Vrbas": Banjalučani idu u Kazanj

Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske prvi je pružio ruku podrške Košarkaškom klubu invalida "Vrbas" kako bi mogli da otputuju na turnir u Kazanj, potvrdio je Marinko Umičević, predsjednik višestrukih šampiona NLB lige, Republike Srpske i BiH koji su i u tekućoj sezoni na pragu novih trofeja.
Radovan Višković i Marinko Umićević - Foto: RTRS
Radovan Višković i Marinko UmićevićFoto: RTRS

- Poznato je da smo nedavno uputili dopis prema institucijama Republike Srpske i grada Banjaluka kako bi nam pomogli za odlazak u Rusiju. Tačno je da nam se prvi javio gospodin Radovan Višković sa željom da nam pomogne i mi se ovim putem našem premijeru najiskrenije zahvaljujemo. Nadam se da će nam u susret izaći i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kao i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, što bi za nas bila izuzetno velika stvar - rekao je Marinko Umičević.

Sada je definitivno jasno da će ekspedcija Košarkaškog kluba invalida "Vrbas" 26. maja krenuti put Rusije koju će predvoditi predsjednik ovog trofejnog kluba Marinko Umičević.

- Velika stvar je što ćemo igrati na izuzetno jakom turniru u Kazanju čiji je domaćin klub "Krila Barse" sa kojim smo se pobratimili prošle godine kada su oni bili naši gosti u Banjaluci. Ono u što sam potpuno siguran, a to je, da će naši igrači po ko zna koji put biti istinski ambasadori Republike Srpske kao i Banjaluke. Istvoremeno se svi nadamo da možemo ostvariti i dobar rezultat, a mi uvijek idemo da pobijedimo - zaključio je Umičević.