latinica  ћирилица
24/04/2024 |  17:48 ⇒ 20:00 | Autor: TANЈUG

Vučić: Sve veći pritisak na male zemlje, nastavićemo borbu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Njujorku da je tokom današnjih razgovora sa zemljama azijsko-pacifičkog regiona objasnio sve razloge zbog čega je Srbija protiv usvajanja rezolucije o Srebrenici i da su mnoge zemlje to razumjele i govorile da bi trebalo da se usaglase stavovi, ali da odlaganje ne zavisi od Srbije.
Vučić sa članicama UN iz Azijsko-pacifičke grupe o rezoluciji o Srebrenici (Foto: TANJUG / TANJUG VIDEO) -
Vučić sa članicama UN iz Azijsko-pacifičke grupe o rezoluciji o Srebrenici (Foto: TANJUG / TANJUG VIDEO)

- Vidimo da je na male zemlje pritisak uočljiviji i snažniji. Mi smi mali i nije lako da se tome suprotstavimo. Veliki smo posao uradili u UN. Imali smo sastanak sa predstavnikom Brazila, sada sa Guterešom, sa specijalnim savjetnikom UN za pitanje genocida, sa još pet, šest evropskih zemalja koje bar možemo da pitamo da ne budu protiv nas - rekao je Vučić.

On je rekao i da na nekim od briselskih foruma može da se čuje da kada Priština ukine dinar, formulacija je da nijedna strana nije spremna na kompromis, i uporedio to sa tim da kada vas neko udari, drugi kažu da nijedna strana nije spremna na kompromis.

- Nastavićemo borbu, ima rezultata ali je teško, mali smo za najmoćnije sile, ali istinu ne možete da pobijedite silom i za nas to znači - rekao je Vučić.