latinica  ћирилица
25/04/2024 |  18:41 ⇒ 19:42 | Autor: RTRS

Određen jednomjesečni pritvor za 11 uhapšenih u akciji "Roma"

Okružni sud u Prijedoru odredio je jednomjesečni pritvor za 11 uhapšenih u akciji "Roma", usmjerenoj na otkrivanje organizovanih grupa koje se bave prometom droge.
Droga - Prijedor - Foto: Ustupljena fotografija
Droga - PrijedorFoto: Ustupljena fotografija

Za troje uhapšenih nije ni zatražen pritvor, već su pušteni da se brane sa slobode.

Razlozi za pritvor su bojazan da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak ili ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, da će ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo i da će puštanje na slobodu rezultovati stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Prije dva dana u ovoj akciji slobode su lišena lica čiji su iniicjali V.V, D.R, O.K, D.Ј, G.H, D.K, B.S, M.Ј, I.L, M.K. i D.V. iz Prijedora, B.K. iz Banjaluke, S.M. iz Modriče i M.U. iz Gradiške.

Pretresima koji su tog dana izvršeni na 13 lokacija u Prijedoru i jednoj u Banjaluci, kao i aktivnostima koje su realizovane u prethodnom periodu, budući da akcija traje od jula prošle godine, pronađena je laboratorija za uzgoj marihuane sa 209 stabljika indijske konoplje, 18,6 kilograma marihuane, 1,24 kilograma kokaina i 790 grama hašiša.

Pronađeno je i šest automatskih pušaka, pištolj, motorno vozilo, veći broj mobilnih telefona, digitalne vage za precizno mjerenje, novac i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa krivičnim djelima.